Adobe Photoshop & Premiere - Photo Manipulation

A ssalamualaikum hai guyz. Apa kabar korang hari ni? Semoga korang semua sihat selalu. Hari ni nak share sikit hasil photoshop yang saya g...

Adobe Photoshop & Premiere - Photo Manipulation
Assalamualaikum hai guyz. Apa kabar korang hari ni? Semoga korang semua sihat selalu. Hari ni nak share sikit hasil photoshop yang saya godek godek. Bagi peminat kucing korang mungkin akan teruja, sebab kali ni saya tukar gambar mata seekor kucing dengan mata manusia.
[post_ads]

Adobe Photoshop & Premiere - Photo Manipulation

A Cat With Human Blue Eyes

Semalam sambil buat poster, saya saje-saje main Photoshop ni. Saya nak cuba buat gambar lain yang lagi gempak sebenarnya, cuma idea yang bernas biasanya datang waktu kita tengah buat kerja lain. Bila nak fokus photoshop memang sampai bila-bila idea best tak muncul... Yang datang semua idea simple-simpel je. Takpe-takpe, next time ada lagi gambar lain saya edit...

Menarik: Apakah Perbezaan Warna RGB & CMYK

Wallpaper gratis buat korang semua

Kalau korang nak wallpaper ni boleh drag je ke desktop korang ye. Jangan malu jangan segan kalau ada komentar membina untuk saya ye. Ataupon ada request gambar korang ke, boleh jugak sesekali layan fans...

Adobe Photoshop & Premiere - Photo Manipulation
Saiz 16:9 lepas crop

Adobe Photoshop & Premiere - Photo Manipulation
Size asal sebelum crop
[post_ads_2]

Edit video dengan Adobe Premiere 

Adobe Photoshop & Premiere - Photo Manipulation

Lagi satu saya sempat record video saya edit gambar kucing ni, kalau korang paham photoshop sikit-sikit nanti korang akan nampak betapa simple nye saya edit mata dia. Video asal tak sampai 20 minit pon alahai... Mudah je.

Menarik: Mood Menulis Tak Berkunjung, Tapi Yang Lain Pulak Datang.. 

Perbezaan Premiere & After Effect

Sebelum ni saya pernah pakai After Effect, lepas pakai premiere saya jadi lagi suka pakai premiere. Sebab render video lebih laju kalau pakai premiere. Interface pon lebih mudah nak dibandingkan dengan AE. Lagipon saya pakai windows, jadi tak sesuai sangat pakai Ae.

Kalau korang pengguna Ae saya cadangkan korang cuba Premiere pulak. Nanti mesti lagi berbaloi. Jimat masa, jimat tenaga, jimat Rem laptop, dan lebih efisyen hehehe...


Saya lajukan video asal saya edit gambar kucing ni, nampak time lapse je la dalam tu. Suara emas saya takde dalam tu ye, saya cuma gantikan dengan lagu je. Jom kita tukar-tukar subscriber, tengs.

Sampai sini dulu entri kali ni. Jangan lupa tinggal trace, saya nak walking ke blog fans jap. Tekan [Home ##home##] untuk kembali ke laman utama.

COMMENTS

BLOGGER: 12
  1. Nak belajaq editing guna photoshop tapi takdak software kahkah. nnti2 la bila dah free sikit

    BalasPadam
  2. Seriously akak tak perasan mata kucing tu hasil after PS. Ingatkan memang mata asal dia biru. Hhahahah..nampak nau tak suka belek muka kucing.

    BalasPadam
  3. cantiknya hasil.. the magic of photoshop

    BalasPadam
  4. Comeii, macam real je tu mata dia XD

    BalasPadam
  5. Cantikknyaa.. kreatif sgt.. klu rajin boleh belajar ni..

    BalasPadam
  6. Thank you share. Biasa guna photoshop, AI & LR je. Premiere xpernah cuba

    BalasPadam
  7. dah lbh 3 thn sy tinggalkan ilmu photoshop hrp2 x hilanglah ilmu tu...

    BalasPadam
  8. pandai edit dgn photoshop tu
    video tak pernah guna premiere utk edit
    bolehlah kita tukar subscribe juga :)

    BalasPadam
  9. Kalau tak bagitahu itu mata manusia Mrs. A pun tak tahu hiks!

    BalasPadam

/fa-instagram/ Recent Instagram Post

Nama

Agama,3,Agong,5,Android,5,Anime,1,Artikel,2,Berita,6,Bisnes,3,Blog Tips,3,Bola Sepak,1,Cari Jodoh,1,Disney,1,Event,4,Facebook,6,Fakta,8,Food,1,Frozen,1,Galleri,9,Game,1,Gaya Hidup,9,Google,2,Hanoi,1,Hiburan,11,Horror,2,Huawei,2,Hubungan Diplomatik,2,Indonesia,2,Instagram,5,IOS,3,Istana Negara,2,Johor,2,Kedah,1,Kelantan,1,Kesihatan,4,Kuantan,3,Malaysia,9,Marvel,1,Mercu Tanda,4,Mesir,1,Movie,5,Mufti Pahang,1,Muzik,2,Pelancongan,4,Penceraian,2,Perkahwinan,3,Photoshop,3,Premiere,1,Raja Permaisuri,2,Sahabat,1,Samsung,3,Selebriti,4,Shop,4,Smart-Phone,12,Soal Hati,4,Spotify,1,Sukan,1,Sultan Kelantan,1,Teknologi,11,Telegram,1,Travel,4,Trivia,1,Tular,4,Tun Mahathir,2,Turki,1,Tutorial,6,Twitter,4,Vietnam,1,WhatsApp,4,Woman,4,YouTube,3,
ltr
item
Anwar Zakuwan .Com: Adobe Photoshop & Premiere - Photo Manipulation
Adobe Photoshop & Premiere - Photo Manipulation
https://1.bp.blogspot.com/-b3VGNMQhU2M/XZRHPyiPXHI/AAAAAAAAL-Y/5ou_A2QyHLoMucTHajSs97QTsw_jogeiACNcBGAsYHQ/s320/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-b3VGNMQhU2M/XZRHPyiPXHI/AAAAAAAAL-Y/5ou_A2QyHLoMucTHajSs97QTsw_jogeiACNcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
Anwar Zakuwan .Com
https://www.anwarzakuwan.com/2019/10/adobe-photoshop-premiere-photo.html
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/2019/10/adobe-photoshop-premiere-photo.html
true
6411884237974842672
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy