Satu Blog Khusus Untuk Cari Hasil Dari Program Affiliate

A ssalamualaikum hai guyz. Apa kabar korang hari ni? Semoga semua sihat-sihat sejahtera. Malam ni saya plan nak buat satu blog khas untuk ...

Assalamualaikum hai guyz. Apa kabar korang hari ni? Semoga semua sihat-sihat sejahtera. Malam ni saya plan nak buat satu blog khas untuk beberapa program affiliate yang saya pernah iklankan. Sebelum ni semua iklan saya sumbat dekat fb.

So, malam ni dengan azam baru yang tengah berkobar-kobar saya rajinkan diri buat satu blog semata-mata untuk iklan produk-produk yang ada kat pasaran sekarang. Saya pon tak pasti lagi boleh pergi sampai mana blog yang baru ni. Takpe lah, agak-agak kalau penat saya stop je la nanti hehe...

Satu Blog Khusus Untuk Cari Hasil Dari Program Affiliate

Semoga Semangat Malam Ni Berterusan Sampai Hari Esok

Biasalah jenis semangat hangat-hangat taik hidung. Dah banyak kali dah kalau plan dengan kawan pon mesti tak lama, unless ada kawan yang kaki bebel suruh buat sampai jadi. Huuu... Takut jugak kan, sebagai blogger sejati korang mesti tahu nak teruskan menge-post dalam blog lebih susah dari create blog baru. 

Cari nama yang sesuai untuk blog yang baru

Lama jugak perah otak kat sini
Bab cari nama ni biasanya saya paling mudah, sebabnya sekejap je dah official nama kedai... Macam nama blog Anwar Zakuwan ni pon sekejap je saya fikir. Tapi blog kedai ni lama pulak saya pikir, bukan apa sebabnya nama yang saya pilih semua dah ade orang rembat. Geram betik!

Dalam sejam jugak search kat google, tengok trends yang sesuai, yang sejuk dimata dekat dihati... Akhirnya, official blog kedai saya nama Market Bonda. Agak-agak kalau dah penat iklan kat situ saya passing la blog tu kat mak saya. Kan sesuai dengan nama tu hehehe...

Menarik: Tutorial Tinggalkan Responsive Link Di Komen Blogger

Mencuba dummy post content

Generated content (pasal kereta memang saya tak tahu apa-apa)
Dah setel nama blog, saya masukkan dummy content guna content generator untuk tengok blog ni untuk kali pertama. Saya masukkan 50 content je, masuk banyak-banyak sangat pon nak buat apa nanti buang jugak. Dah setel yang ni, apa lagi hunting theme la pulak...

Pakai yang percuma dekat Goyabi template je

Saya pilih Mzine untuk template kali ni
Malas lagi nak beli yang premium, guna je dulu yang percuma ni sementara. Agak-agak kalau boleh pergi jauh dan ada modal sikit saya upgrade la kemudian. Lagipon goyabi ni kan banyak yang murah-murah.

Untuk Anwar Zakuwan .Com ni saya memang belikan template khusus. Sebab masa tu semangat buat kerja-kerja affiliate ni dengan kawan. Tapi lepas ade perubahan dengan policies program tu jadi tak berapa semangat sebab dapat income sikit je. Humm banyak jugak ye pengalaman saya pasal mende-mende macam ni hehe...

Dah pilih Mzine dalam Goyabi template, sekarang masa nak tengok blog Market Bonda in action.

Menarik: Mesej WhatsApp Yang Di Deleted Masih Boleh Kantoi

Setel satu step, kita pergi ke step seterusnya

  • [col]

Feature post yang tak keluar macam tu biasanya tersalah tag. Cuma tukar tag yang ada lepas tu keluar lah dia...

  • [col]

Lepas upload theme yang saya download tu macam ni la rupa dia mula-mula... Ade yang keluar ada yang tak keluar. Biasa lah mula-mula kan... Sekarang nak ambil masa sikit nak ejas-ejas mana yang perlu. Senang je nak setting Goyabi ni, sebab sebelum template sekarang ni saya dah pernah pakai Goyabi punya. So, dah tahu la macam mana nak buat ;)

Separuh dah siap, apa lagi nak tambah eah...

Logo siap, icon siap, feature post dah keluar, link fb dah tukar, dummy post cantik je. Ada sikit lagi nak setelkan menu bar, siapkan pages, privacy policy guna yang online je. Okeh, agak-agak apa lagi nak tambah ye???

Cari di Google : Widget Lain Yang Percuma

Kebanyakan yang saya pakai widget tambahan semua saya dapat daripada google 

Kalau korang nak cuba tengok Market Bonda silakan, dan kalau ada idea nak tambah apa dalam tu boleh la share share ye. Kalau ada komen ke ape ke takpe. Sharing is caring. Cari idea jap, nanti nak try post iklan jual-jual sikit. Huhuhu

Tekan [Home ##home##] untuk kembali ke laman utama.

Tag untuk post ni:
[Blog Tips] [Galleri] [Shop]

COMMENTS

BLOGGER: 14
  1. rajinnya pegang banyak akaun, hopefully bisnes makin berjaya. all the best

    BalasPadam
  2. Wah best betul banyak idea dan kreatif ni. Moga bertambah rezeki. Aaminn

    BalasPadam
  3. Semoga semangat terus membara.. hehehe..

    BalasPadam
  4. nanti saya lawati blog baharu anwar tu. selamat maju jaya….

    BalasPadam
  5. rajinyyaaa. ain satu blog pun tak terusik haha. semoga terus istiqomah and good luck kanda!

    BalasPadam
  6. menariknya.... semangat betul nampaknya tu

    BalasPadam
  7. Moga terus sukses.. boleh di jadikan punca pendapatan sekiranya rajin update..
    good luck ya..

    BalasPadam
  8. Semoga berjaya dalam bisnes affiliate tu. Aamiin

    BalasPadam
  9. uik rajinnya AZ....dah jenguk dah, elok cantik dan kemas...boleh buh content sebenar dah tu...

    BalasPadam
  10. Rajinnya, semoga terus maju jaya.Aamin..

    BalasPadam
  11. tahniah ada blog yang baharu..

    mesti la bro semangat..kalau tak jangan mengaku jadi Blogger Sejati

    BalasPadam
  12. all the best .. akak sekali dengan blog yang satu tu jerr. tu pun kalau rezeki masuk tu alhamdulillah ..

    BalasPadam
  13. good luck...terfikir nak beli template tapi terpaksa dilupakan sebab suka tukar2 template..hehe

    BalasPadam

/fa-instagram/ Recent Instagram Post

Nama

Agama,3,Agong,5,Android,5,Anime,1,Artikel,2,Berita,6,Bisnes,3,Blog Tips,3,Bola Sepak,1,Cari Jodoh,1,Disney,1,Event,4,Facebook,6,Fakta,8,Food,1,Frozen,1,Galleri,9,Game,1,Gaya Hidup,9,Google,2,Hanoi,1,Hiburan,11,Horror,2,Huawei,2,Hubungan Diplomatik,2,Indonesia,2,Instagram,5,IOS,3,Istana Negara,2,Johor,2,Kedah,1,Kelantan,1,Kesihatan,4,Kuantan,3,Malaysia,9,Marvel,1,Mercu Tanda,4,Mesir,1,Movie,5,Mufti Pahang,1,Muzik,2,Pelancongan,4,Penceraian,2,Perkahwinan,3,Photoshop,3,Premiere,1,Raja Permaisuri,2,Sahabat,1,Samsung,3,Selebriti,4,Shop,4,Smart-Phone,12,Soal Hati,4,Spotify,1,Sukan,1,Sultan Kelantan,1,Teknologi,11,Telegram,1,Travel,4,Trivia,1,Tular,4,Tun Mahathir,2,Turki,1,Tutorial,6,Twitter,4,Vietnam,1,WhatsApp,4,Woman,4,YouTube,3,
ltr
item
Anwar Zakuwan .Com: Satu Blog Khusus Untuk Cari Hasil Dari Program Affiliate
Satu Blog Khusus Untuk Cari Hasil Dari Program Affiliate
https://1.bp.blogspot.com/-70RkB89zp8M/XYP_sHgs3lI/AAAAAAAAL2I/ul1wfAfoHm4XlFTINCWl8gGzG05Ldl7KgCNcBGAsYHQ/s320/Template%2BGambar.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-70RkB89zp8M/XYP_sHgs3lI/AAAAAAAAL2I/ul1wfAfoHm4XlFTINCWl8gGzG05Ldl7KgCNcBGAsYHQ/s72-c/Template%2BGambar.jpg
Anwar Zakuwan .Com
https://www.anwarzakuwan.com/2019/09/satu-blog-khusus-untuk-cari-hasil-dari.html
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/2019/09/satu-blog-khusus-untuk-cari-hasil-dari.html
true
6411884237974842672
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy