Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang

Apa korang buat kalau idea menulis tak muncul-muncul.. Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang.

Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang
Assalamualaikum hai guys. Selamat pagi semua, apa kabar korang harini? Semoga semua sihat selalu. Hari ni saya takda idea nak tulis apa. Jadi, saya habiskan masa mencari idea dengan scroll apa yang ada dalam Chrome sambil walking ke blog kawan-kawan dengan harapan dapat idea nak tulis.

Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang

Setelah beberapa lama scroll dari satu blog ke blog yang lain, saya memutuskan untuk menulis satu blog pasal varisai sosial dan budaya Indonesia dan Malaysia. Oh ya, ni bukan entri yang berkaitan pasal budaya Indonesia mahupon Malaysia.
[post_ads]

Sebab apa yang saya cuba nak tulis tu cuma terkubur di draft sahaja

Saya mula muak sebab takde point

Dan saya mula bukak semula Photoshop dan cari idea kot kot muncul idea pasal tutorial Photoshop, dah lama saya tak update tutorial pasal Photoshop ni sebenarnya. Yang pasal Indo dengan Msia tu sampai kat tajuk je...

Jadi saya menghabiskan masa agak lama buat macam-macam benda dalam Photoshop, tak muncul-muncul juga idea untuk buat tutorial Photoshop walaupon saya cuba tulis tutorial asas pasal Photoshop. Susah jugak nak cari idea...

Menarik: Belajar Bareng Sama Temen & Lunch Di Waroeng Indonesia

Akhirnya...

Saya main sendiri Photoshop sorang-sorang di tengah malam buta. Tak tahu nak buat apa, saya jumpa gambar budak ni dalam folder laptop saya. Lepas tu saya download gambar jari dan masukkan jari tu kedalam bijik mata dia.

Kat bawah ni gambar asal dia.

  • [col]
    • Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang
    • Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang
[post_ads_2]
Gambar jari tu agak seksi sikit, jadi saya blur kan aje yang belakang dia. Eh dosa la tengok gambar seksi-seksi, tapi sebab nak tunjuk gambar jari orang tu saya up jugak la sini.

Gambar budak tu comel je sebenarnya. Dah lama gambar budak tu ada dalam laptop, saya ada jugak edit gambar asal dia dan tukar warna mata dia yang biru tu... Gambar yang dah tukar warna mata saya buat jadi wallpaper. Kat bawah ni la wallpaper saya kalau nak tahu...

Kalau korang nak wallpaper ni boleh drag je gambar ni terus ke desktop korang.

Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang

Nampak macam X-Men punya mata. Jangan report ye gambar menjolok mata saya letak kat atas tu... Yup, ni tahap super saiya tak tahu nak tulis pasal apa. Saya mintak maaf kalau gambar kat entri ni buat korang mual tekak.

P/s: no eyes being poked while making this entry.

Tekan [Home ##home##] untuk kembali ke laman utama.

Tags: [Photoshop] [Soal Hati]

COMMENTS

BLOGGER: 15
  1. wah! Pandainya mengedit guna photoshop. nak belajar la jugak......

    BalasPadam
  2. tp kan gambar baby takde mata tu serem

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hheehee sory kak.. Main2 je tu bukan betol2 takde mate..

      Padam
  3. damn the picture scares me sobs

    BalasPadam
  4. terima kasih sebab bw ke blog saya. dan terima kasih sebab follow saya. salam perkenalan

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama kak.. kalau dapat mem follow saya semula best jugak..

      Padam
  5. Tq sudi singgah blog saya. sy pun sll kekurangan idea bila nak menulis. tu yang kadang lama blog saya bersawang.

    BalasPadam
  6. hahah , gambar baby kena jolok mata tu pun scary dah , yang jari pun satu hal terlebih panjang scary jugak tu . .

    BalasPadam
  7. kalau minat Photoshop on jerlah..

    menulis perlukan rutin dan tabiat.

    bila jadi tabiat..menulis apa-apa pun boleh walaupun benda yang ditulis bukan la best pun

    BalasPadam
  8. Stress sungguh kalau nak menulis tapi takde idea kan. mood ada tapi idea tak ada. bila idea ada mood pulak kelaut dalam tak bertepian

    BalasPadam
  9. wow kreatif juga. salah satu cara utk release stress ni

    BalasPadam
  10. Zumal belum pernah guna Photoshop tu

    BalasPadam
  11. hahahahahha boleh jugak jadi entri benda ni...

    BalasPadam

/fa-instagram/ Recent Instagram Post

Nama

Agama,3,Agong,5,Android,5,Anime,1,Artikel,2,Berita,6,Bisnes,3,Blog Tips,3,Bola Sepak,1,Cari Jodoh,1,Disney,1,Event,4,Facebook,6,Fakta,8,Food,1,Frozen,1,Galleri,9,Game,1,Gaya Hidup,9,Google,2,Hanoi,1,Hiburan,11,Horror,2,Huawei,2,Hubungan Diplomatik,2,Indonesia,2,Instagram,5,IOS,3,Istana Negara,2,Johor,2,Kedah,1,Kelantan,1,Kesihatan,4,Kuantan,3,Malaysia,9,Marvel,1,Mercu Tanda,4,Mesir,1,Movie,5,Mufti Pahang,1,Muzik,2,Pelancongan,4,Penceraian,2,Perkahwinan,3,Photoshop,3,Premiere,1,Raja Permaisuri,2,Sahabat,1,Samsung,3,Selebriti,4,Shop,4,Smart-Phone,12,Soal Hati,4,Spotify,1,Sukan,1,Sultan Kelantan,1,Teknologi,11,Telegram,1,Travel,4,Trivia,1,Tular,4,Tun Mahathir,2,Turki,1,Tutorial,6,Twitter,4,Vietnam,1,WhatsApp,4,Woman,4,YouTube,3,
ltr
item
Anwar Zakuwan .Com: Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang
Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang
Apa korang buat kalau idea menulis tak muncul-muncul.. Mood Menulis Tak Berkunjung Tapi... Yang Lain Pulak Datang.
https://1.bp.blogspot.com/-_uWj6Vq_wSQ/XY1zeAT40RI/AAAAAAAAL68/Suv4r9TL-6cltXIdvOzKvoBBAppK3dk8ACNcBGAsYHQ/s320/blue_eyes_cute_baby-wide.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-_uWj6Vq_wSQ/XY1zeAT40RI/AAAAAAAAL68/Suv4r9TL-6cltXIdvOzKvoBBAppK3dk8ACNcBGAsYHQ/s72-c/blue_eyes_cute_baby-wide.jpg
Anwar Zakuwan .Com
https://www.anwarzakuwan.com/2019/09/mood-menulis-tak-berkunjung-tapi-yang.html
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/2019/09/mood-menulis-tak-berkunjung-tapi-yang.html
true
6411884237974842672
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy