5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer

Dah tengok trailer Frozen 2? Tengok jugak 5 Question We Ask After Wathing Frozen 2 Official Trailer. Jangan lupa share pada kawan-kawan korang.

5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer
Assalamualaikum hai guyz. Apa kabar korang hari ni? Semoga korang sihat sejahtera selalu. Hari ni saya nak share video official trailer filem Frozen 2. Maklum la saya fanatik gilos kat Frozen pertama dulu. Semalam saya dapat recommended daripada YouTube untuk tonton trailer sequel Frozen 2 dan memang buat saya tak sabar nak tengok! Tekan bubble untuk follow saya di medsoc.


5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer

Lebih Banyak Meninggalkan Tanda Tanya Daripada Jawaban

Filem Disney Frozen 2 telah keluarkan beberapa trailer dan kalau korang tonton trailer tu memang akan timbul banyak persoalan dalam kepala korang.

Sementara video trailer berdurasi 2 minit menunjukkan Anna dan Else dengan penampilan gaya baru, dan jugak buat kita tertanya-tanya kenapa Elsa begitu terdesak untuk melintas ombak laut yang bergelombang. Dan siapa watak baru yang wujud dalam trailer tu?

Kalau korang masih belum tonton trailer Frozan 2 korang boleh tonton kat YouTube frame kat atas tu. Semua dah tengok? Frozen 2 takkan ditayangkan di teater sehingga 22 November 2019 nanti. Jadi jom kita bedah trailer yang Disney keluarkan ni dulu.
[post_ads]

1. Kenapa Elsa berani mati menjinakkan ombak yang kuat

5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer

Trailer sequel kedua daripada Frozen ni menunjukkan scene Elsa berkaki ayam berlari masuk ke tengah-tengah laut. Dan apa yang kita terfikir mula-mula adalah, mungkin dia cuba untuk menjernihkan fikiran tentang apa yang terjadi pada kedua ibu bapa dia.

Pada filem yang pertama, kita tahu ibu bapa Anna dan Elsa berlayar ke tengah lautan untuk menghadiri perjumpaan penting dan kemudian tak pulang semula sejak daripada tu. Dan ibu bapa mereka dianggap telah pon meninggal dunia. Tapi boleh jadi sequel kali ni ibu bapa diorang masih hidup kan.

Mungkin Elsa nak menyelam tengah-tengah laut untuk mencari maklumat ibu bapa diorang kat mana? Atau boleh jumpa bangkai kapal ibu bapa dia? Boleh jadi kan???

Menarik: Ini Rupanya Muka Sebenar Pelakon Seram

2. Macam mana Disney buat ombak laut realistik macam tu

5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer

Bila trailer mula-mula start korang mungkin ingat korang akan tengok lakonan live-action dengan animasi Elsa digabungkan bersama scene ombak laut tu. Bila scene Elsa berlari atas air, jadi lebih nampak sebenarnya ombak laut tu adalah animasi dan bukan live-action. Tapi grafik dia memang padu dan sangat sangat sangat sangat realistik.

Kebiasaanya Disney dan Pixar akan guna trailer diorang untuk uji item yang diorang akan guna masa tayangan sebenar nanti. Percaya atau tak, scene yang cantik macam tu makan masa yang sangat lama untuk disiapkan. Kalau korang pernah tengok movie Pixar 'Piper'(2016) diorang perah keringat siapkan bilion butir pasir  dan buih laut selama 3 tahun untuk dapatkan secene yang realistik macam ni... Tabik spring pada diorang!

3. Kenapa Kristoff dan Sven ada sekawan rusa yang lain

5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer

Mungkin jugak bisnes ais Kristoff semakin maju. Dan mungkin kita akan tengok Sven ada kawan atau kekasih dengan rusa betina yang lain. Penat la Kristoff nak ajuk percakapan semua rusa-rusa tu kalau diorang berborak ramai-ramai nanti.

Menarik: Movie Review - IT Chapter Two Best Horror Movie 2019

4. Kenapa Anna sedih sangat dan buku apa yang dia peluk tu

5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer

Adakah Anna teringat memori lama dia dengan Elsa sebelum troll lupakan semua memori dia? Mungkin jugak Anna dengan Kristoff dah plan untuk majlis perkahwinan diorang yang grand (kalau diorang masih belum kahwin) dan dia terjumpa album gambar ibu bapa diorang.

Mungkis sebab Anna sedih sebab pikir ibu bapa dia tak dapat hadir majlis pernikahan diorang. Kalau betol, jadi Elsa cuba pikir apa sebenarnya terjadi pada mereka untuk tenangkan kesedihan Anna.

5. Siapa dua karakter baru ni

5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer

Macam mana dua karakter baru ni akan berkawan dengan Elsa, Anna, dan Kristoff. Trailer tu menunjukkan seorang karakter baru perempuan muda di dalam hutan. Dan sorang lagi laki terpelanting ke langit. Membuatkan kita tertanya-tanya yang salah sorang dari mereka mempunyai super pawer sama macam Elsa tapi dengan element yang berbeza, bukan ais macam Elsa. Nampak macam lebih kepada element angin...

Disitu ada banyak teori tentang sapa 2 orang karakter baru ni. Satunya ialah perempuan muda tu mungkin anak perempuan Anna dan Kristoff kalau sequel ni memainkan watak selepas bertahun-tahun ke masa depan.

Lagi teori adalah kita mungkin tengah tengok pada flashback Kristoff masa remaja. Perempuan tu boleh jadi potensi kepada kisah cinta Elsa pada sequel semua dah meningkat dewasa.

Menarik: I Want to Eat Your Pancreas, Kenapa Movie Ni Wajib Ditonton
[post_ads_2]

Sebenarnya Banyak Lagi Yang Buat Kita Tertanya-Tanya

Selain soalan, jawapan dan teori pon kita boleh dapat reka

Selain 5 soalan ni yang buat kita tertanya-tanya, ada macam-macam lagi teori dan kesimpulan yang nitizen bising di socmed. Dalam banyak-banyak soalan, jawapan yang kita taknak pon boleh muncul contohnya dalam sequel kali ni Elsa masih lagi single hehehe.

Mungkin sebab Elsa cantik, tapi pawer yang dia ada buat orang jadi takut nak mengorat kot. Apa pon tak kisah asalkan cerita ni best. Harap-harap Frozen 2 lebih gempak lagi yang pertama. Yang saya buat tertanya-tanya, lagu apa pulak yang akan Elsa dan Anna nyanyi nanti.

Yela filem muzikal kan... Jom layan Let It Go dengan For The First Time in Forever kat bawah jap. Tekan bubble icon untuk follow saya di medsoc. Gambar sumber IMDb

  • [col]
Okey sampai sini dulu. Next post ada lagi konten yang best-best. Jangan lupa tinggalkan komen dan pendapat korang kat tempat komen ye. Tekan [Home ##home##] untuk kembali ke laman utama.

Tag untuk post ni:
[Movie] [Disney] [Frozen] [Hiburan] 

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. Semakin menarik frozen 2 mesti letop juga nanti

    BalasPadam
  2. susah nk cakap lah, sbb filem diaorang ni kadang bila twist tu mmg macam di luar kotak sangat.. dahla lama lagi nak tunggu... filem omputih memang gini kan, diaorang saja tayang trailer awal2 kadang sampai awal setahun supaya kita teruja, macam movie fast n furios tu selalu dekat setahun dh kuar dh trailer nya...
    kadang filem omputih ni, kartun je pun tapi dia punya best tu, tak tau nk cakap apa... sebab tu mereka sanggup buat filem dengan kos berpuluh-puluh juta sebab mereka akan dapat berbilion-bilion lagi lepas tayangan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. diorang berani melabur banyak dan yakin dapat untung... marketing pon hebat jadi tak pelik boleh untuk berlipat kali ganda...

      Padam
  3. Tak sabar nak tengok kesinambungan cerita Frozen 2, mesti best.
    Banyak persoalan belum terjawab..

    BalasPadam
  4. tak sabar nak tengok...hopefully, ada OST yg awesome..

    BalasPadam
  5. Serius paling tggu 2019 Frozen 2 hehehe

    BalasPadam
  6. i don't wanna ask anything i just wanna go watch it !!! sorry bru tekan button follow. haha

    #70

    BalasPadam
  7. Tak sabar nak tengok! Tengok trailer dia macam best sebab animation dia sedap mata memandang.

    BalasPadam

/fa-instagram/ Recent Instagram Post

Nama

Agama,3,Agong,5,Android,5,Anime,1,Artikel,2,Berita,6,Bisnes,3,Blog Tips,3,Bola Sepak,1,Cari Jodoh,1,Disney,1,Event,4,Facebook,6,Fakta,8,Food,1,Frozen,1,Galleri,9,Game,1,Gaya Hidup,9,Google,2,Hanoi,1,Hiburan,11,Horror,2,Huawei,2,Hubungan Diplomatik,2,Indonesia,2,Instagram,5,IOS,3,Istana Negara,2,Johor,2,Kedah,1,Kelantan,1,Kesihatan,4,Kuantan,3,Malaysia,9,Marvel,1,Mercu Tanda,4,Mesir,1,Movie,5,Mufti Pahang,1,Muzik,2,Pelancongan,4,Penceraian,2,Perkahwinan,3,Photoshop,3,Premiere,1,Raja Permaisuri,2,Sahabat,1,Samsung,3,Selebriti,4,Shop,4,Smart-Phone,12,Soal Hati,4,Spotify,1,Sukan,1,Sultan Kelantan,1,Teknologi,11,Telegram,1,Travel,4,Trivia,1,Tular,4,Tun Mahathir,2,Turki,1,Tutorial,6,Twitter,4,Vietnam,1,WhatsApp,4,Woman,4,YouTube,3,
ltr
item
Anwar Zakuwan .Com: 5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer
5 Question We Ask After Watching Frozen 2 Official Trailer
Dah tengok trailer Frozen 2? Tengok jugak 5 Question We Ask After Wathing Frozen 2 Official Trailer. Jangan lupa share pada kawan-kawan korang.
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BZDAxMzE1YjktMTMxOS00MmRiLTgyNjctZjAwYjAyMjZkZjQyXkEyXkFqcGdeQXVyMjUxMTY3ODM@._V1_SY1000_CR0,0,700,1000_AL_.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ZE_BMAG2wug/default.jpg
Anwar Zakuwan .Com
https://www.anwarzakuwan.com/2019/09/5-question-we-ask-after-wathing-frozen.html
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/2019/09/5-question-we-ask-after-wathing-frozen.html
true
6411884237974842672
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy