Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL

Eh betol ke Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL. Nak tahu macam mana? Tekan sini untuk lihat cara-cara dia...

Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL
Assalamualaikum hai guyz. Macam mana raya haji korang semalam, banyak tak open house? Makan daging banyak-banyak tu jangan lupa jaga kesihatan ye... Korang mesti suka lepak open house kawan lepas tu makan sampai tak ingat tetamu lain kan, ehh ada kawan korang tak jemput pergi open house ke???

Aihh takleh jadi ni. Kalau tak silap ada jemputan open house kawan hantar WhatsApp semalam, tak sempat baca dah kene deleted. Tak boleh jadi ni, kita kene tahu mana location open house hari ni... Macam mana nak tahu notification WhatsApp yang dah kene delete??? Jom tengok.

Mesej WhatsApp Yang Dah di Deleted - Masih Boleh Kantoi

Mesej memalukan yang dah sent dah tak boleh nak sorok lagi

Mesej WhatsApp yang dah korang hantar tak dapat dibuang secara kekal seperti mana saya akan kongsikan kan kepada korang semua macam mana cara nak baca semula mesej tu dekat smart-phone korang.

Sebenarnya, ada banyak cara yang senang sangat nak dapatkan mesej-mesej tu semua.

Deleted WhatsApp tak selama-lamanya hilang

Mesej-mesej boleh dibuang daripada chat personal dan chat group, dan fitur ni boleh digunakan sama ada untuk Android, IOS dan Windows Phone.

Mesej yang dah kene delete ni akan diketahui di bar notifikasi bilamana korang tarik bar kebawah dan akan nampak "this message was deleted"

Walau bagaimanapun, mesej tu telah disimpan dalam smart-phone korang, dan mesej tu boleh dibaca semula menggunakan fitur backup WhatsApp messages. Tools yang akan backup semua mesej-mesej di WhatsApp akan beroperasi setiap jam 2 pagi, adapun kekerapan backup mesej ni boleh di panjangkan sama ada backup per minggu, atau per bulan.

Disini saya kongsikan beberapa cara yang saya biasa guna

Cara pertama untuk korang boleh baca mesej WhatsApp yang dah di delete, uninstall WhatsApp dan reinstall semula daripada App Store atau Google Play.

Bila korang dah login semula, korang akan diberi peluang untuk restore semua mesej daripada
backup system. Mudah je cuma pilih untuk restore, dan semua mesej-mesej yang dah didelete akan direstore semula seolah seperti tak pernah kene delete.

Tapi pastikan korang ada backup dan jangan pilih untuk tak restore masa keluar option tu. Jadi cara ni ada risiko korang boleh hilang semua mesej, dan kadang-kadang WhatsApp pergi restore mesej 2 3 tahun lepas pon ada. Jadi korang kene berhati-hati la.

Cara pertama ni saya tak selalu sangat buat, kadang-kadang boleh makan berjam-jam masa, lebih-lebih lagi kalau backup mesej korang besar sampai puluh-puluh gigabyte.

Beberapa aplikasi Third-Party yang lain boleh simpan notifikasi korang

Ada banyak sebenarnya, tapi kat sini saya bagi cadangan 2 apps je la. Secara basic sama je apa yang apps ni buat. Contoh macam Notification History Log atau Notification Log ni boleh tunjuk semua notifikasi yang masuk ke smart-phone korang - termasuk la WhatsApp chat.


  • [col]
    • Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL
    • Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL
  • [col]
    • Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL
    • Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL

Tapi korang kene allert aplikasi ni ada limit jumlah notifikasi yang dia akan simpan. Jadi korang kene bukak dan baca notifikasi tu baru dapat tengok mesej apa yang di delet.

Ambil perhatian, restart smart-phone korang akan reset jugak notifikasi yang disimpan, jadi ni akan menghilangkan peluang korang nak siasat mesej yang dah didelete.

Boleh kantoi tak location open house kawan korang

Tapi kalau korang dah jumpa location open house tu, jangan la pergi attack pulak ye. Kesian la kat tuan rumah nak melayan kerenah tetamu. Kalau boleh jangan pelahap sangat habiskan juadah raya. Lebih-lebih kambing golek pulak, sodap nye...

Semoga siasatan korang tentang mesej WhatsApp yang dah didelete dapat dirungkai. Tekan [Home ##home##] untuk kembali ke laman utama.

Kata kunci / Tags untuk post ni :
[Smart-Phone] [Tutorial] [WhatsApp]

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. wah.. menarik... tapi biarlah sejarah tinggal sejarah... haha... ianya tak berulang... harapnya begitulah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hhahhaha mesej dah di delete hanya tinggal sejarah ye 😆😆

      Padam
  2. bila restore penuh semula phone XD

    BalasPadam
  3. Alahh. tak nak restore semula.

    Kang ada mesej² yang sengaja cari gado dengan suami sendiri 🤪🤪🤪🤪

    #pompuanmakhlukanehhh

    BalasPadam
  4. Assalamualikum, terima kasih ziarah ke blog www.juliajohari.com
    By the way blog anwar sangat berinformasi, keep it up ya. Boleh julia buat rujukan disini sebab banyak info yang perlu di ketahui. Syabas!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam, terima kasih juga sudi berkunjung ke sini.

      Padam
  5. Sangat merisaukan bagi seseorang jika data yang kena buang boleh dijadikan bahan bukti di mahkamah.

    BalasPadam
  6. Good info..tp semata2 nak tgk delete msg kena uninstall byk keje lak kena buat...maka...dah lepas biarlah lepas..haha

    BalasPadam

/fa-instagram/ Recent Instagram Post

Nama

Agama,3,Agong,5,Android,5,Anime,1,Artikel,2,Berita,6,Bisnes,3,Blog Tips,3,Bola Sepak,1,Cari Jodoh,1,Disney,1,Event,4,Facebook,6,Fakta,8,Food,1,Frozen,1,Galleri,9,Game,1,Gaya Hidup,9,Google,2,Hanoi,1,Hiburan,11,Horror,2,Huawei,2,Hubungan Diplomatik,2,Indonesia,2,Instagram,5,IOS,3,Istana Negara,2,Johor,2,Kedah,1,Kelantan,1,Kesihatan,4,Kuantan,3,Malaysia,9,Marvel,1,Mercu Tanda,4,Mesir,1,Movie,5,Mufti Pahang,1,Muzik,2,Pelancongan,4,Penceraian,2,Perkahwinan,3,Photoshop,3,Premiere,1,Raja Permaisuri,2,Sahabat,1,Samsung,3,Selebriti,4,Shop,4,Smart-Phone,12,Soal Hati,4,Spotify,1,Sukan,1,Sultan Kelantan,1,Teknologi,11,Telegram,1,Travel,4,Trivia,1,Tular,4,Tun Mahathir,2,Turki,1,Tutorial,6,Twitter,4,Vietnam,1,WhatsApp,4,Woman,4,YouTube,3,
ltr
item
Anwar Zakuwan .Com: Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL
Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL
Eh betol ke Mesej WhatsApp Yang Dah di DELETED - Masih Boleh Kantoi | TUTORIAL. Nak tahu macam mana? Tekan sini untuk lihat cara-cara dia...
https://1.bp.blogspot.com/-e_zzMQLMv6w/XVKbMBMS9uI/AAAAAAAALS0/ofuffV5D5CAAIg2vIyZwXTdid8yv5MxEgCLcBGAs/s320/Template%2BGambar.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-e_zzMQLMv6w/XVKbMBMS9uI/AAAAAAAALS0/ofuffV5D5CAAIg2vIyZwXTdid8yv5MxEgCLcBGAs/s72-c/Template%2BGambar.jpg
Anwar Zakuwan .Com
https://www.anwarzakuwan.com/2019/08/mesej-whatsapp-yang-dah-di-deleted.html
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/2019/08/mesej-whatsapp-yang-dah-di-deleted.html
true
6411884237974842672
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy