Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN
Assalamualaikum hai guyz. Apa kabar korang semua hari ni, semoga semua sihat sejahtera. Semalam saya terbaca berita kawan saya share pasal kes penceraian yang diminta oleh isteri kepada hakim kerana suaminya terlalu baik, romantik, dan rajin kemas rumah...

Saya baca berita tu di Astro Awani, sambil-sambil terpikir dan cuba nak bayangkan apa yang terjadi. Petikan tu sebut isteri rindukan pergaduhan dan perbincangan dengan suami dia. Dan perkahwinan selama setahun tu terlalu indah membuatkan dia bosan. Humm, saya okey je kalau isteri saya nanti nak gaduh-gaduh hehe.. Meoww...

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan"

Kes & Laporan Penceraian yang Tak Munasabah Tetapi Berlaku

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Entri yang saya kongsi ni takde nak berpihak pada sesiapa ye, takde nak salahkan atau memburukkan lelaki ataupun perempuan. Cuma sekadar bacaan ringan sebagai hiburan ya.

Kalau korang ada tak setuju dengan tulisan ni, saya mintak maaf ya. Ataupon korang boleh tinggalkan komen pendapat korang kat bawah.

Selama setahun berumah tangga tidak pernah bergaduh 

Seorang isteri mengadu kepada hakim di mahkamah "kasih sayang dan belas kasihan suami sangat melampau" dan dia mahukan perceraian.

Katanya lagi "saya rasa rimas dengan cinta dan kasih sayangnya yang melampau. Dia juga membantu saya membersihkan rumah tanpa disuruh". Tambahnya, mereka tidak pernah bergaduh dan suaminya tidak pernah meninggikan suara kepadanya selama setahun mereka berkahwin.

Apabila wanita itu merungut tentang berat badannya, suaminya juga ikut serta mengamalkan diet yang ketat dan rejim senaman yang menyebabkan dia patah kaki. Alahai so sweet...

"Saya sangat rindu nak bergaduh, tetapi ia mustahil kerana suami saya sangat romantis, selalu memaafkan saya dan membelikan pelbagai hadiah kepada saya setiap hari. "Saya mahu ada perbincangan dalam rumahtangga, tak kisahlah kalau perlu bergaduh sekalipun.

"Saya tidak mahu kehidupan yang sangat mudah," katanya lagi.

Sumber Astro Awani

Apa yang sebenarnya berlaku?

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN
Sebenarnya isteri dia ni nak rasa dihargai. Dan nak sama-sama ambil port untuk menjadikan perkahwinan mereka lebih baik, dia nak sama-sama menyumbang dalam mempertahankan rumah tangga diorang. Jadi bila isteri dia nampak hubungan dengan suami semakin bahagia selepas bersusah-payah menjaga perkahwinan tu, barulah dia rasa macam dihargai...

Cumanya, isteri dia tu cuma nampak dengan berbincang dan bergaduh je tanda saling ambil berat antara satu sama lain. Jadi bagi saya yang tu salah. Dan tindakan untuk bercerai sebab tiada sifat caring tu agak keterlaluan jugak. Ni pendapat peribadi saya sendiri je ya, saya tak kenal pon diorang nak bercerai ni.

Komunikasi adalah kunci kebahagiaan dalam perkahwinan 

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN
Yup, dalam hal ni boleh jadi isteri salah faham dengan tindakan suami, suami memaafkan dan membelikan hadiah dianggap suami tidak ambil peduli dan tak sayang kepada isteri. Dekat mana logiknya benda tu saya pon tak tahu. Tapi isteri fikir tindakan suami tersebut hanya untuk mengelakkan diri dan bersikap tidak acuh dengan apa yang berlaku.

Dah tentu ni semua andaian saya je. Baca berita je kita tak tahu apa yang berlaku sebenarnya. Mungkin ada yang suami dia buat benda lain yang boleh isteri dia twist 360 darjah.

Manusia biasa tak terlepas dari melakukan kesilapan

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN
Manusia tak perfect. Salah dan silap tu lumrah kehidupan. Kita semua belajar dari melakukan kesilapan. Kalau pasangan korang sentiasa nak bergaduh tandanya korang ada pasangan yang mahukan yang terbaik untuk kehidupan korang. So, ambil la masa untuk menghargai mereka.

Sebabnya, marah tu tandanya sayang. Bukan benci.

Korang tak pernah gaduh? Sentiasa sempurna? 

Tu tandanya hubungan korang masih mentah. Tak betul-betul kenal hati budi masing-masing lagi. Ataupun korang tengah kemaruk bercinta. Kalau tengah syok bercinta tu, bau kentut pon wangi guys.

Statistik Pendaftaran Penceraian di Mahkamah

Berikut adalah catatan laporan statistik pada tahun 2013 hingga 2017 seluruh Malaysia.

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Sumber : Data.gov.my

30 senarai sebab berlaku penceraian yang pelik (ada yang kelakar...)

1. Punggung isteri menggerutu

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Tak payah la tengok. Lain kali tutup la lampu...

2. Suami tidak pandai melakukan hubungan seks

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

3. Isteri meminta set persalinan 30 jenis warna untuk baju, seluar dan aksesori

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Isteri dia nak bukak butik. Suami kene la faham..

4. Isteri mengotorkan kopiah suami kerana tidak mahu suami menghabiskan masa berborak di surau


Jeles mungkin tak banyak luangkan masa bersama. 

5. Isteri suka mengikuti rombongan beramai-ramai

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Bff tak dapat dipisahkan. 

6. Isteri suka membasuh baju pada waktu malam

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

7. Suami mencurigai setiap tindakan isteri

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

8. Isteri menceritakan kehebatan melakukan hubungan seks dengan pasangan terdahulu

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

9. Berbeza fahaman politik

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

10. Suami tidak suka isteri makan dalam kereta

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Kereta baru mungkin...

11. Gaji suami lebih rendah

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

12. Isteri lambat menyediakan makanan

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Sabar la sekejap encik suami. 

13. Pasangan bangun tidur lewat

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

14. Suami bekerja tidak tentu masa

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

15.  Anak demam dan tak sihat

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

16. Cemburu pasangan berkawan dengan bekas kekasih

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

17. Pasangan terlalu cerewet

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

18. Pasangan tidur berdengkur

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

19. Pasangan gemar membeli-belah

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

20. Suami kedekut

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

21, Tidak suka cara pasangan menjemur dan membasuh baju

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

22. Berebut rancangan televisyen

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

23. Pasangan lupa pam tandas

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

24. Bercerai kerana isteri lebih suka kepada unta

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

25. Bercerai kerana suami tidak suka filem 'Frozen'

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

26. Terlupa menukar status Facebook

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

27. Kerana suami membawa ibunya semasa percutian honeymoon

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

28. Tertinggal barangan di pasaraya

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

29. Isteri seorang samseng

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

30. Suami dibelasah isteri 

Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN

Sumber SAYS, Iluminasi, Metro 

Punca sebenar yang berlaku

Apa pon punca yang menyebabkan berlaku perceraian ni bukanlah yang disengajakan. Dan yang pastinya, berpunca dari yang kecil, kemudian ditambah lagi dengan yang lain, sampailah hal berebut remote control tv pon boleh meletus. 

Banyakkan berbincang ya, perkahwinan tu sebenarnya melengakapi satu sama lain. Masing-masing ada kelemahan dan kekurangan. 

Akhir sekali

Semua tulisan ni adalah dari saya sendiri. Segala salah dah silap saya minta maaf. Sekian. 

Tekan [Home ##home##] untuk kembali ke laman utama. 

Kata kunci / Tag untuk post ni :

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. sebab perempuan ni hbis semua perempuan kena cop complicated ye hahahaha tpi in relationship nak jugak gaduh2 tu bu mcm lengkap sikit satu relationship tu kahkah

    BalasPadam
  2. Bab politik tu kalau sampai nak bercerai berai...ermm tak tau laaa nak cakap!

    BalasPadam
  3. kelakarlah "perempuan" tu.. kalau akak suka je dapat suami yg ringan tulang.
    Bab anak demam & sakit pun boleh bawa bercerai tu apa masalahnya?? tak paham sungguh

    BalasPadam
  4. baca yang faktor2 perceraian tu macam tak maasuk akal pun ada :D

    BalasPadam
  5. manusia memanng pelik dan sepelik-peliknya.

    tiada masalah nak minta masalah

    BalasPadam
  6. ppuan yg dalam kes ni yg complicated sebenarnya..pasal dia abih ppuan kena label macam-macam...

    BalasPadam
  7. Mama baru dgr tadi Kat radio.. hmm Kalau dh xde Rasa sayang suami baik MCM Mana pun xtahan

    BalasPadam
  8. Terlebih gaduh pun stress juga... mcm2... lebih2 suami xde perasaan syg pada isteri..perempuan mmg perlukan perhatian..itu je sebenarnya

    BalasPadam
  9. halah kalau baik sangat sampai dayus, pun xguna. suami kena pandai didik@tackle kelemahan isteri. setuju dgn iela faielah juga, perempuan perlukan perhatian sama mcm anak2. kdg suami melebihkan anak2, isteri terbiar gitu. huuu~

    BalasPadam

/fa-instagram/ Recent Instagram Post

Nama

Agama,3,Agong,5,Android,5,Anime,1,Artikel,2,Berita,6,Bisnes,3,Blog Tips,3,Bola Sepak,1,Cari Jodoh,1,Disney,1,Event,4,Facebook,6,Fakta,8,Food,1,Frozen,1,Galleri,9,Game,1,Gaya Hidup,9,Google,2,Hanoi,1,Hiburan,11,Horror,2,Huawei,2,Hubungan Diplomatik,2,Indonesia,2,Instagram,5,IOS,3,Istana Negara,2,Johor,2,Kedah,1,Kelantan,1,Kesihatan,4,Kuantan,3,Malaysia,9,Marvel,1,Mercu Tanda,4,Mesir,1,Movie,5,Mufti Pahang,1,Muzik,2,Pelancongan,4,Penceraian,2,Perkahwinan,3,Photoshop,3,Premiere,1,Raja Permaisuri,2,Sahabat,1,Samsung,3,Selebriti,4,Shop,4,Smart-Phone,12,Soal Hati,4,Spotify,1,Sukan,1,Sultan Kelantan,1,Teknologi,11,Telegram,1,Travel,4,Trivia,1,Tular,4,Tun Mahathir,2,Turki,1,Tutorial,6,Twitter,4,Vietnam,1,WhatsApp,4,Woman,4,YouTube,3,
ltr
item
Anwar Zakuwan .Com: Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN
Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN
Kes Penceraian Paling Pelik - Suami Terlalu Baik, Isteri "Bosan" | HIBURAN
https://1.bp.blogspot.com/-orad5CQUSUc/XWU1DPYz32I/AAAAAAAALZ4/afUz7PBP08IgcLexhvawNDmj5QklU9PcgCLcBGAs/s320/Template%2BGambar.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-orad5CQUSUc/XWU1DPYz32I/AAAAAAAALZ4/afUz7PBP08IgcLexhvawNDmj5QklU9PcgCLcBGAs/s72-c/Template%2BGambar.jpg
Anwar Zakuwan .Com
https://www.anwarzakuwan.com/2019/08/kes-penceraian-paling-pelik-suami-terlalu-baik-isteri-bosan-hiburan.html
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/2019/08/kes-penceraian-paling-pelik-suami-terlalu-baik-isteri-bosan-hiburan.html
true
6411884237974842672
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy