Tinggalkan Responsive Link Di Komen Blogger? Begini Caranya | TUTORIAL

Tekan di sini kalay nak tahu cara nak Tinggalkan Responsive Link Di Komen Blogger? Begini Caranya | TUTORIAL. Jangan lupa share tutorial ni!

Tinggalkan Responsive Link Di Komen Blogger? Begini Caranya | TUTORIAL
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh teman-teman. Entri kali ni saya nak kongsikan kepada korang semua macam mana nak letak link yang clickable di bahagian komen blog. Bukan apa, sebab kadang-kadang saya blog walking, lepas tu ada la link yang orang letak untuk kita jenguk artikel diorang kan... Cuma nya link tu panjang, dan tak responsive. So, kene copy paste pulak url tu.

Jadi kali ni saya memperkenal satu teknik untuk buat link yang terus boleh tekan di tempat komen. Jom kita mula.

Tinggalkan Responsive Link Di Komen Blogger??? Begini Caranya... 

Saya Jamin Nak Buat Ni Mudah Sangat

Kat bawah ni saya akan tinggalkan beberapa jenis coding, kalau tak biasa dengan coding jangan risau, saya terangkan satu persatu dengan cara paling mudah. Untuk letak responsive link, ada beberapa cara yang kita boleh guna.

1. Ganti Link Dengan Keyword

Cara dia korang tulis macam ni dekat bahagian komen,

<a href="https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/tinggalkan-responsive-link.html>Tekan Sini</a>

Nanti dekat tempat komen akan muncul macam ni,

Lepas Tu Korang Boleh Buat Jadi Macam Ayat Yang Lebih Lengkap Contoh :

Korang boleh tekan <a href="https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/tinggalkan-responsive-link.html">Di Sini</a> untuk baca artikel penuh.

Nanti dekat komen di akan muncul macam ni,

Korang boleh tekan Di Sini untuk baca artikel penuh.

Copy coding ni kalau korang nak guna cara ni

[<a href="ganti link korang kat sini">Letak Keyword Di Sini</a>]

Sambung cara kedua pulak... 

2. Guna Link Yang Sama Pada Anchor Text

Kadang-kadang korang nak tinggal link yang sama supaya nampak ayat tu muncul dalam bentuk link asal. Guna je coding yang sama tadi, lepas tu ganti keyword kepada link yang sama. Contoh


Tekan <a href="https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/tinggalkan-responsive-link.html"><https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/tinggalkan-responsive-link.html</a> untuk baca...

Nanti dekat komen dia akan muncul macam ni




Lagi Tips Yang Berguna

Kalau korang nak link tu open new tab, korang masukkan target="blank" lepas link pada coding tadi. Contoh :


Tekan <a href="https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/tinggalkan-responsive-link.html" target="blank"><Di Sini</a> untuk baca...

Dah siap. Kan dah cakap tadi senang je. Sekarang korang boleh cuba sendiri teknik ni. Copy coding di bawah dan praktik di ruang komen dengan link blog masing-masing. Kalau korang buat dengan betol dan link boleh ditekan, alang-alang saya boleh lawat blog korang ye. Selamat mencuba...


[Jemput datang ke <a href="ganti link blog korang disini" target="blank">Nama Blog/Atau Tajuk Artikel></a> untuk korang jadi awesome!]

Kalau korang boleh buat jangan lupa share kepada kawan-kawan blogging tips ni. Tekan [Home ##home##] untuk kembali ke laman utama. 

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Terima kasih atas tunjuk ajarnya, nanti nak cuba buat ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama... lain kali jemput datang lagi ke sini..

      Padam
  2. Satu cara yang mudah dari dok paste link panjang2 hehe. Terima kasih share. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama.. InsyalLah sama2 mudah lepas ni.

      Padam
  3. Thanks. Lps ni boleh buat la.

    BalasPadam

/fa-instagram/ Recent Instagram Post

Nama

Agama,3,Agong,5,Android,5,Anime,1,Artikel,2,Berita,6,Bisnes,3,Blog Tips,3,Bola Sepak,1,Cari Jodoh,1,Disney,1,Event,4,Facebook,6,Fakta,8,Food,1,Frozen,1,Galleri,9,Game,1,Gaya Hidup,9,Google,2,Hanoi,1,Hiburan,11,Horror,2,Huawei,2,Hubungan Diplomatik,2,Indonesia,2,Instagram,5,IOS,3,Istana Negara,2,Johor,2,Kedah,1,Kelantan,1,Kesihatan,4,Kuantan,3,Malaysia,9,Marvel,1,Mercu Tanda,4,Mesir,1,Movie,5,Mufti Pahang,1,Muzik,2,Pelancongan,4,Penceraian,2,Perkahwinan,3,Photoshop,3,Premiere,1,Raja Permaisuri,2,Sahabat,1,Samsung,3,Selebriti,4,Shop,4,Smart-Phone,12,Soal Hati,4,Spotify,1,Sukan,1,Sultan Kelantan,1,Teknologi,11,Telegram,1,Travel,4,Trivia,1,Tular,4,Tun Mahathir,2,Turki,1,Tutorial,6,Twitter,4,Vietnam,1,WhatsApp,4,Woman,4,YouTube,3,
ltr
item
Anwar Zakuwan .Com: Tinggalkan Responsive Link Di Komen Blogger? Begini Caranya | TUTORIAL
Tinggalkan Responsive Link Di Komen Blogger? Begini Caranya | TUTORIAL
Tekan di sini kalay nak tahu cara nak Tinggalkan Responsive Link Di Komen Blogger? Begini Caranya | TUTORIAL. Jangan lupa share tutorial ni!
https://1.bp.blogspot.com/-2ZA0lxPcD2E/XT5DJfuTUKI/AAAAAAAAK4M/F6LWFlEdGUInT2pGrKpFWSdPMaaAycP4wCLcBGAs/s320/Template%2BGambar.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-2ZA0lxPcD2E/XT5DJfuTUKI/AAAAAAAAK4M/F6LWFlEdGUInT2pGrKpFWSdPMaaAycP4wCLcBGAs/s72-c/Template%2BGambar.jpg
Anwar Zakuwan .Com
https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/tinggalkan-responsive-link.html
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/tinggalkan-responsive-link.html
true
6411884237974842672
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy