Najwa Latif Putus Cinta Punca Badan Berisi | SOAL SELEBRITI

Tekan di sini untuk lihat kenape Najwa Latif Putus Cinta Punca Badan Berisi | SOAL SELEBRITI. Jangan lupa share kepada kawan-kawan dan keluarga.

Najwa Latif Putus Cinta Punca Badan Berisi | SOAL SELEBRITI

Najwa Latif Putus Cinta Punca Berat Badan Naik

Selebriti itu memberitahu punca perubahan berat badannya berpunca kerana putus cinta 

Penyanyi lagu Cinta Muka Buku atau nama sebenar Imratul Najwa Abdul Latif mengaku telah putus cinta semasa pengajiannya di peringkat sarjana telah membuatkan badannya berisi hingga menjadi bualan ramai. 

Namun tetap terus positif 
Najwa Latif Putus Cinta Punca Badan Berisi | SOAL SELEBRITI

Kata Najwa, 24, dia sentiasa berfikiran positif dengan apa yang telah ditakdirkan, malah bersyukur kepada Allah kerana diberi peluang kedua untuk berubah kearah lebih baik.

Katanya, “ketika putus cinta, saya sedang melanjutkan pelajaran pada peringkat sarjana. Ia juga menjadi antara punca mengapa berat badan saya naik mendadak.

Tambahannya lagi, “biarpun banyak yang dirancang tidak menjadi, saya percaya Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk diri. Saya bertuah kerana keluarga dan rakan banyak membantu tidak kira masa,”

Masih sendiri, Najwa berkata, dia tidak terkesan, meskipun kebanyakan rakannya sudah berteman, malah ada yang berkeluarga.

“Saya cuma pandang positif, lihat sekeliling dan bersyukur. Banyak nikmat yang sudah Allah berikan dan berkat doa semua, saya bakal menamatkan pengajian, tidak lama lagi,” katanya.

Penyanyi yang berasal dari Batu Pahat, Johor itu berkata lagi, dia menyambung pengajian Sarjana dalam bidang Pendidikan dengan Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (TESL) di Universiti Malaya (UM).

Pernah bertekad untuk tidak sambung pelajaran 

Tambahan lagi didalam Instagram miliknya pernah berkata Najwa, disebabkan terlalu penat, dia meluahkan hasrat kepada ibunya untuk tidak menyambung pelajaran.

“Siapa sangka, orang yang pernah meluahkan hasrat mahu berhenti belajar untuk mencari kerja, bakal menamatkan pengajian dalam masa terdekat."

Lihat luahan hati Najwa Latif ni di laman Instagram miliknya. 




Who would have thought this girl yang pernah cakap dekat mama “wawa nak kerja ma. Wawa taknak sekolah dah. Wawa taknak belajar” time form 4 dulu ended up dapat result sem last master dia yang dia dapat today. The best thing yang happened this morning was I called my mom and told her about my results, she said “alhamdulillah. Thank you wawa. Mama happy.” I crryyyy. Bila everyone cakap I won’t make it. I believe them and wawa bukan jenis nak prove I’m best dekat semua orang. But, I work with what I have. Fortunately, I have my family, abang azahari (my best manager), my good friends yang believe and encourage me to finish whatever that I’ve started. They also remind me to have fun dalam buat apa wawa buat. Wawa putus cinta time master. That explains my weight yang korang banyak sangat sebut tu. πŸ™„ Tapi korang nak tahu apa Tuhan bagi lepastu? Peluang untuk bernafas and cuba jadi lebih baik lagi. Family yang percaya pada wawa when wawa takpercaya diri wawa. Kawan kawan yang sangat sangat baik (terima kasih tolong, reply whatsapp bila wawa tanya pasal project paper even pukul 1, 2 pagi). Supervisor yang paling cool dalam dunia ni (Dr Rashid, if you’re reading this, thank you!). Students yang banyak perangai tapi best. (thank you for helping me to see life as fun as it is) You see, when you feel like banyak benda you dah plan takjadi, have faith. Allah tahu yang terbaik. Look around. Bersyukur. Usaha cari. Banyak nikmat Allah bagi. Kita nak nampak atau tak je. Kalau semua orang rasa korang takcukup bagus for them, you don’t have to prove to them. Prove to yourself that you are enough. While I’m writing this, wawa masih takda boyfriend lagi when kawan kawan wawa ada yang dah ada boyfriend, tunang, kahwin, ada anak. Tapiii guess what? Berkat doa semua orang, wawa habis master, grad this year In shaa Allah. Soo, takda boyfriend takpa, tapi wawa dapat nampak 4 for the first time dalam hidup ni. Heheheheh. Alhamdulillah. I know I rarely say this tapi Mama, Ayah, Wawa harap I make you proud this time. Walaupun cuma dari jauh. Thank you sebab selalu doakan wawa. 😊 #captionwawapendekjegradnanti #tahuannoyinggilabacaessaycamni #donejadihater
A post shared by OfficialNajwaLatif (@njwalatif) on

Sumber : Instagram Najwa Latif

Tekan [Home ##home##] untuk kembali ke laman utama. 

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Tekan Kerja Kosong Malaysia & Singapore untuk cari kerja kosong di seluruh Malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ dan Singapore πŸ‡ΈπŸ‡¬

    BalasPadam
  2. Tak pelah dik Najwa. Cinta sejati akan datang kemudian. Belajar dulu okeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jodoh tak tersalah alamat kan.. Sabar je πŸ‘

      Padam
  3. lama x dengar kisah adik najwa ni.. xpe dik.. x yah cinta2 la.. jodoh tu nnti akan dtg sndiri cari adik.. hehe... utk AZ, terima kasih sudi singgah ke blog sis... jemput baca entry terbaru ye.. https://www.sishawa.com/2019/07/cara-untuk-tingkatkan-trafik-dan-visitor-blog.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih jugak sudi singgah blog x seberapa ni.. Skrg jugak sy bace entry sis πŸ’ͺ

      Padam
  4. Alahai dik..muda lagi..insyaallah ada la nanti jodoh terbaik allah hantar...done follow blog ni..thanks terjah blog akak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. AAaaaaa terima kasih sudi mem follow.. Jap lagi saya terjah2 blog akak lagi huhuuu...

      Padam

/fa-instagram/ Recent Instagram Post

Nama

Agama,3,Agong,5,Android,5,Anime,1,Artikel,2,Berita,6,Bisnes,3,Blog Tips,3,Bola Sepak,1,Cari Jodoh,1,Disney,1,Event,4,Facebook,6,Fakta,8,Food,1,Frozen,1,Galleri,9,Game,1,Gaya Hidup,9,Google,2,Hanoi,1,Hiburan,11,Horror,2,Huawei,2,Hubungan Diplomatik,2,Indonesia,2,Instagram,5,IOS,3,Istana Negara,2,Johor,2,Kedah,1,Kelantan,1,Kesihatan,4,Kuantan,3,Malaysia,9,Marvel,1,Mercu Tanda,4,Mesir,1,Movie,5,Mufti Pahang,1,Muzik,2,Pelancongan,4,Penceraian,2,Perkahwinan,3,Photoshop,3,Premiere,1,Raja Permaisuri,2,Sahabat,1,Samsung,3,Selebriti,4,Shop,4,Smart-Phone,12,Soal Hati,4,Spotify,1,Sukan,1,Sultan Kelantan,1,Teknologi,11,Telegram,1,Travel,4,Trivia,1,Tular,4,Tun Mahathir,2,Turki,1,Tutorial,6,Twitter,4,Vietnam,1,WhatsApp,4,Woman,4,YouTube,3,
ltr
item
Anwar Zakuwan .Com: Najwa Latif Putus Cinta Punca Badan Berisi | SOAL SELEBRITI
Najwa Latif Putus Cinta Punca Badan Berisi | SOAL SELEBRITI
Tekan di sini untuk lihat kenape Najwa Latif Putus Cinta Punca Badan Berisi | SOAL SELEBRITI. Jangan lupa share kepada kawan-kawan dan keluarga.
https://1.bp.blogspot.com/-kweYzDheEZw/XTk_VDHWjJI/AAAAAAAAK0A/r4dIyool_kAevQPr70noJ2LLyWsSmXlNgCLcBGAs/s320/Template%2BGambar.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-kweYzDheEZw/XTk_VDHWjJI/AAAAAAAAK0A/r4dIyool_kAevQPr70noJ2LLyWsSmXlNgCLcBGAs/s72-c/Template%2BGambar.jpg
Anwar Zakuwan .Com
https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/najwa-latif-putus-cinta-punca-badan.html
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/
https://www.anwarzakuwan.com/2019/07/najwa-latif-putus-cinta-punca-badan.html
true
6411884237974842672
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy